Familliemiddag på Arte Pazza


På Arte Pazza har vi eget chambre séparée der vi kan arrangere alt fra små, intime og uformelle middager til møter selskap med opp til 30 gjester. Vi skreddersyr gjerne et selskap med Italiensk mat og økologisk drikke som passer deg og dere – som gir en uformell, annerledes og typisk italiensk opplevelse. Rommet koster ingenting, du betaler kun for mat og drikke.

Vi har også et eget vinskap der vi kan arrangere vinsmakinger for små og familie grupper.

Se hvorfor du bør samle familien rundt middagsbordet.

Bruk tiden til å nyte god mat og til å prate sammen. Dette er en fin anledning til å fortelle hverandre om dagens hendelser, store som små, samt diskutere og planlegge eventuelle familieaktiviteter og –saker.

Her er åtte andre grunner til å samle familien rundt middagsbordet:

1. Det kan redusere stress

Én av grunnene til at noen familier skipper middagen er at foreldrene føler seg for stresset etter jobb til å lage den.

Men å spise middag sammen med familien kan faktisk ha en avstressende effekt. I 2008 utførte forskere ved Brigham Young University en undersøkelse med arbeidere fra IBM som deltagere. Det viste seg at familiemiddager reduserte stresset og spenningene som mange hadde etter en lang dag på kontoret. Et interessant funn var at dette kun gjaldt kvinner. Forskerne fant ikke den samme effekten hos menn.

Det faktum at mange skynder seg fra jobb til butikken og videre til barnehagen, før de så forter seg hjem for å lage maten, ble dog ikke tatt med i betraktningen.

2. Barn lærer å like grønnsaker

En undersøkelse fra 2000 viser at barn mellom 9 og 14 år som jevnlig spiser middag sammen med familien, får i seg mer frukt og grønnsaker, og mindre brus og frityrstekt mat. Deres kosthold har dessuten et høyere nivå av viktige næringsstoffer som kalsium, jern og fiber.

3. Perfekt for å introdusere nye matvarer


Write a comment